lördag 22 oktober 2016

Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår. Du bestämmer själv hur just du vill ha det. Denna behandling har blivit mycket populär och idag är det faktiskt en av de behandlingar vi utför mest.

Det finns många olika varianter av vax på marknaden, olika typer av vaxmetoder finns, för att ge en skonsammare vaxning på känsligare områden.
Jag vaxar med ett sockervax, som är ett specialutvecklat vax för intimområdet. Det är extra skonsamt för huden och minskar risken för inåtväxande hårstrån och röda prickar.  


Den eviga frågan - gör det ont? Självklart varierar det från person till person, eftersom vi är olika tåliga för smärta. Peeling/scrub av området dagen före sätter igång blodcirkulationen och håret lossnar lättare.
Gemensamt för de allra flesta är att när du väl provat vaxning, vill du inte gå tillbaka till rakhyveln igen!
Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad man har för hårväxt och hur länge man väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inåtväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar.

Hur länge behöver håret sparas ut? Hårstråna måste vara minst 0,3-0,5 cm långa för ett bra resultat. Eftersom håret växer i olika faser blir resultatet allra bäst efter tredje vaxningen. Räkna med att spara ut håret i ca 2-3 veckor innan första vaxningen.
Att tänka på före behandling med sockervax:
-Duscha och skrubba gärna huden innan ditt besök. Efter vaxningen bör huden vila 24 timmar.
- Smörj inte in området med lotion eller dylikt före vaxning, eftersom det gör att vaxet inte fäster på hårstråna. 
Hur lång tid tar det? Totalt mellan 10 min och 40 minuter. (behandlingstiden beror på hårväxt och vaxningens regelbundenhet.)
Är det många som vaxar sig?  Ja, fler än vad man tror och det är alla typer av människor och åldrar.
Hur ofta bör man vaxa? De flesta går var 4:e till var 7:e vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person. Gör du en brasiliansk vaxning regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid din första brasilianska vaxning. Ett starkt tips är att du tar för vana att boka in en tid för återbesök direkt efter ditt besök så slipper fundera på om tider finns när det är dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar